Hopp til innhald

University of Borås

University of Borås (Högskolan i Borås) er et svensk universitet som ligger i byen Borås. Universitetet ble stiftet i 1977 og har ca. 17 000 studenter og 760 ansatte. universitetet er mest kjent for sine tekstilutdanninger, men har også utdanninger innen helsefag, økonomi, ingeniørfag m.m

Borås er en by i Västra Götalands län, ca 50 minutter med bil øst for Gøteborg. Borås fikk bystatus i 1621 og har i dag rundt 67 000 innbyggere.

Gjeld for

Sykpleie og jordmorfag

Språk

Det undervises som regel på svensk, men enkelte kurs er på engelsk. Det kreves ingen spesiell språktest.

Studieavgift

Nordplus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Dere kan reise på utveksling i praksisperiode i 3. skoleår. Gjelder også for desentralisert sykepleierutdanning.

Master i jordmorfag

Du kan reise på utveksling i løpet av masteren, fortrinnsvis i 3. semester, men snakk med din faglige kontaktperson om mulighetene dine.