Hopp til innhald

Dronning Ingrids Hospital

Dronning Ingrids Hospital ble stiftet i 1953 som "Dronning Ingrids Sanatorium", et sanatorium for tuberkulose. Det er fra denne tiden at sykehuset på folkemunne kalles for "Sana".

Sykehuset holder til i byen Nuuk på Grønland, og er i gang med omfattende modernisering og videreutbygging. Sykehuset har en personalstab på ca 400 heltidsstillinger.

Nuuk (Godthåb på dansk) ligger ved munningen av Godthåbsfjorden på Grønlands vestkyst, ca 240 km syd for den norldige polarsirkelen. Nuuk er, med sine 16 181 innbyggere, det største kulturelle og økonomiske senteret på Grønland.

Gjeld for

Jordmorfag

Språk

Hovedspråket er grønlandsk med dansk som andrespråk, men du kan få tolkehjelp av de tospråklige ansatte.

Studieavgift

Nordplus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master i jordmorfag

Du kan reise på utveksling til Dronning Ingrids Hospital i løpet av masteren. Hvis det er midler i Nordplus-nettverket kan du søke om støtte fra dette. Snakk med faglig kontaktperson om mulighetene.