Hopp til innhald

Vilnius University Šiauliai Academy

Vilnius University, Siauliai Academy, ble stiftet i 1997 og ligger i Siauliai, Litauen. Universitetet har ca 11 800 studenter og 840 akademisk ansatte.

Gjeld for

Barnehagelærerutdanningene, Masterstudenter - musikk

Språk

Ordinært undervisningsspråk er litauisk, men enkelte kurs/praksis kan gå på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter (engelsk) er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages).

Praksisstudier foregår noe på engelsk eller ved hjelp av veileder/medstudenter som tolk.

Studieavgift

Nordplus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen. Dette avhenger av at det er midler i nettverket. Snakk med din faglige kontaktperson.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Barnehagelærarutdanning med vekt på Barns utvikling, leik og læring

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Studenter på barnehagelærerutdanningen kan ta 5. semester i Siauliai. Dere kan velge et fag eller en fagkombinasjon som er relevant for å jobbe i barnehage.

Master i musikkpedagogikk

Utvekslingtilbudet gjelder i utgangspunktet studenter som tar mastergrad i Musikkpedagogikk. Dere må imidlertid undersøke det faglige tilbudet nærmere i samarbeid med faglig kontaktperson for internasjonalisering på musikk før dere evt. kan reise til denne institusjonen.