Hopp til innhald

Åbo Akademi University

Åbo Akademi er en svenskspråklig høgskole i Finland, med ca. 6500 studenter fordelt på 2 campus; Åbo og Vasa. Lærerutdanningen er plassert i Vasa, byen som mener at "livet skal ju vara lätt". Vasa er en studentby på 65 000 innbyggere med et internasjonalt preg og hvor mange snakker svensk. Byen ligger på vestkysten av Finland og den kaller seg selv den mest solrike byen i Finland. Regionen er et sentrum for energiteknologi og med både meteorittkrater og naturarvsområdet Kvarkens skjærgård er det mye å ta seg til her.

Gjeld for

Barnehagelærer.

Språk

Det kreves ingen spesiell språktest. Det vanlige undervisningsspråket er svensk, men enkelte kurs undervises på engelsk. The Centre for Language and Communication ved universitet tilbyr også språkkurs for utvekslingsstudenter i grunnleggende finsk.

Studieavgift

Nordplus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Barnehagelærarutdanning med vekt på Barns utvikling, leik og læring

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Det er mulig å reise på utveksling til Åbo i 5. semester, men opplegget må avtales og tilpasses med faglærer. Tilbudet gjelder studenter på barnehagelærerutdanningen som ønsker å ta fordyning innen musikk eller drama.