Hopp til innhald

University of Gothenburg

Göteborgs Universitet er et av de største universitetene i Skandinavia med over 37 000 studenter og 5000 ansatte. Skolen fikk universitetsstatus i 1907 og er dermed det tredje eldste universitetet i Sverige. Universitetet er et av de største i Sverige, med åtte fakulteter og 38 institutter. HVL har avtale på barnehagelærerutdanningen og idrett.

Göteborg er Sveriges nest største by, og den femte største i Norden. Byen ligger på vestkysten og har en befolkning på ca 570 000 innbyggere.

Gjeld for

Barnhagelærer og Idrett.

Språk

GU har et bredt akademisk tilbud og har blant annet over 300 kurs som undervises på engelsk. Både svenske og utenlandske studenter følger disse kursene. Ellers er vanlig undervisningsspråk svensk og det kreves ingen spesiell språktest hvis du skal ha praksis og studere på svensk.

Studieavgift

Som Nordplus-student betaler du ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen. Snakk med din faglige kontaktperson om søknadsskjema.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Barnehagelærarutdanning med vekt på Barns utvikling, leik og læring

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Dere kan reise til Gøteborg i 5. semester og ta moduler som kan inngå i fordypningen dere har valgt. Semesteret går fra begynnelsen av september til midten av januar.