Hopp til innhald

Bayamo Medical School (Universidad de Ciencias Médicas de Granma)

Bayamo er provinshovedstaden i provinsen Granma på Cuba, og er en av de største byene i den gamle provinsen Oriente.

Som utvekslingsstudent til Bayamo Medical School vil du få et innblikk i de fleste delene av det cubanske helsevesenet, fra poliklinikker til sykehus og barsel.

Gjeld for

Sykepleie

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Cuba må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

Det er påkrevd med visum når man er på Cuba. Dette vil aktuelle studenter få mer informasjon om når det nærmer seg avreise.

Språk

På Cuba kan svært få snakke engelsk, så det er viktig at man behersker noe muntlig spansk før man starter i praksis.

Studieavgift

Dere må betale skolepenger til vertsinstitusjonen. Skolepengesummen har variert noe, men ligger som oftes på rundt 13 000 kroner. Dette får man støtte til fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Dere kan reise på utveksling til Bayamo i 3 måneder i 5 semester. Utvekslingen starter i slutten av august. Det faglige opplegget vil starte med 2 uker innføringskurs i spansk. Resten av oppholdet vil være praksis knyttet til helsefremmende og forebyggende emner, dvs. praksis i pediatri, helsestasjoner, primærhelsestjenesten, mor/barn, svangerskap og fødsler, doctors house, samt alternativ medisin.

Studenter på desentralisert sykepleie kan dra til Bayamo i 3 måneder i 3. studieår. Utvekslingen foregår da vanligvis i perioden desember til mars.