Hopp til innhald

University of California, Berkeley

University of California, Berkeley, ble stiftet i 1868 og har i dag mer enn 40 000 studenter, inkludert 1300 internasjonale studenter fra 74 forskjellige land. Berkeley ligger like ved San Francisco og rangeres ofte blant topp 10 i verden, og regnes med det som ett av de beste universitetene i USA.

Berkeley International Study Program (BISP) ble opprettet for å legge til rette for at utenlandske studenter skal kunne studere ett semester ved Berkeley. HVL har avtale med BISP i Sociology, noe som betyr at man som student fra HVL kan ta fag ved the Department of Sociology. Det er likevel mange interessante fag innenfor økonomi og administrasjon som kan være interessant for HVL-studenter.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon, Master i innovasjon og ledelse, Master i organisasjon og leiing.

Praktiske forberedelser

Alle studenter som drar til USA må ha studentvisum. Dette søker man om hos den amerikanske ambassaden i Oslo etter at man har fått opptaksbrev fra Berkeley. Legg merke til at det er obligatorisk med intervju på ambassaden før man får visum. Dette intervjuet må man stille opp til fysisk i Oslo.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk.

UC Berkeley's International Study Program (BISP) gir norske studenter dispensasjon fra språkkravet og krever dermed ingen spesielle språkkunnskaper.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Ved denne institusjonen må du betale skolepenger og du kan du få støtte til dette fra Lånekassen. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i innovasjon og leiing, samfunnsfagleg retning

Du kan dra til Berkeley i løpet av masteren, vanligvis i løpet av vårsemesteret i 1. studieår. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.