University of Manchester

The University of Manchester er, med sine ca. 40 000 studenter og 4000 ansatte, en av de største høyere utdanningsinstitusjonene i England. Universitetet har studenter fra hele landet og et stort antall internasjonale studenter fra land over hele verden.

Manchester ligger nordvest i England og er en gammel industriby som nå kanskje er mest kjent for fotball. Byen har egen internasjonal flyplass og gode togforbindelser til resten av England.Det tar bare to timer med tog fra London til Manchester.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFLeller IELTS.

Studieavgift

Skolepengene har lagt på rundt £5 700 per semester. Det anbefales at du har ca. £2 700 per semester til å dekke levekostnader som bolig, mat og reise, så med vanlig studielån bør du ha greit med penger.

Faglig godkjenning

Du må ha C i snitt eller bedre for å kunne dra på utveksling til the University of Manchester.

 

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til UoM

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Studenter kan dra til Manchester i 5. semester.