Hopp til innhald

INHOLLAND University of Applied Sciences

Inholland er en høgskole i Nederland som er et resultat av fusjon/sammenslåing av fire tidligere uavhengige utdanningsinstitusjoner. Dette gjør at høgskolen har campuser i flere forskjellige byer, blant annet Amsterdam, Haag, Rotterdam og Haarlem.

Inholland har fokus på internasjonalisering, og hvert år reiser om 450 studenter ut til et av samarbeidsuniversitetene. Omtrent like mange er utvekslingsstudenter ved Inholland.

Gjeld for

Vernepleie, Sosialt arbeid og Radiografi

Praktiske forberedelser

Skal dere ha praksis på sykehus/helseinstitusjon må dere være vaksinert mot hepatitt, samt teste dere for turberkulose og MRSA. Ta med vaksinasjonskort + testresultatene til Inholland.

Nederland har innført obligatorisk syke- og ansvarsforsikring for sine innbyggere, derfor må alle utvekslingsstudenter også ha forsikring.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling her: https://www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/

Språk

Undervisning er primært på nederlandsk, men en rekke moduler og studieprogram tilbys på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Dersom du skal ha praksis kan det være en fordel å kunne snakke litt nederlandsk. Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Nederland i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler at studiet ditt skal foregå på nederlandsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sosialt arbeid

Dere kan reise på utveksling til Alkmaar eller Haarlem i 3 måneder i praksisperioden i 5. semester. Det kan også tilrettelegges for utveksling i et helt semester.

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Hogeschool Inholland i praksisperioden i 5. semester. Det kan også legges til rette for utveksling i et helt semester.

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori.

webLink

href

http://www.erasmus-rad-group.org/

linkName

Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group