Hopp til innhald

Cracow University of Technology (CUT)

Cracow University of Technology utdanner rundt 16 000. De har 7 studieprogrammer på engelsk for eksempel mekanikk, maskin og ingeniør. De samarbeider tett med næringsliv og industri blant annet gjennom Cracow Technological Park.

Krakow er en av de største og eldste byene i Polen og har tradisjonelt sett vært et av landets ledende sentra for vitenskap kunst og kultur. Gamlebyen har røtter tilbake til renessansen og har fortsatt mye av den gamle arkitekturen bevart deriblant slott og herskapshus. Elva Wisla renner gjennom byen som har rundt 40 parker og skoger.

Gjeld for

Studiestad Bergen og Haugesund

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

De fleste modulene går på engelsk, men en del av studieprogrammene undervises på polsk. CUT arrangerer et 30 timers språkkurs for utvekslingsstudenter i grunnleggende polsk. Tar du språkkurs i studielandet, kan du få støtte for dette fra enten fra Lånekassen eller fra Erasmus-programmet.

Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest. Språkkravet er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). De som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs i engelsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Krakow i 5. semester.

Bachelor i ingeniørfag, allmenn maskinteknikk

Dere kan i utgangspunktet reise til Krakow i 6. semester og ta hovedprosjekt og valgfag. Det kan også tilrettelegges for utveksling i 5. semester. Det må imidlertid avklares med studieprogrammet, siden høstsemesteret i Polen ikke avsluttes før i februar.

Bachelor i ingeniørfag, berekraftig produksjon og sirkulærøkonomi

Dere kan i utgangspunktet reise til Krakow i 6. semester og ta hovedprosjekt og valgfag. Det kan også tilrettelegges for utveksling i 5. semester. Det må imidlertid avklares med studieprogrammet, siden høstsemesteret i Polen ikke avsluttes før i februar.

Bachelor i ingeniørfag, energiteknologi

du kan dra til Krakow i 5. semester og ta valgfag.