Hopp til innhald

Muhimbili National Hospital

Muhimbili National Hospital er et av de største refreranse- og forskningssykehusene i Tanzania. Sykehuset ligger i Upanga-bydelen i Dar es Salaam. Studenter fra Vernepleie og Sosialt arbeid har praksis på forskjellige avdelinger i løpet av perioden, og får anledning til å delta og observere i et variert og utfordrende miljø.

Dar es Salaamvar tidligere Tanzanias hovedstad frem til de ble offisielt flyttet til Dodoma, men mange av styresmaktens kontorer ligger fortsatt i den gamle hovedstaden. Det er fortsatt Tanzanias rikeste og største by (ca. 3 millioner innbyggere), og som det landets økonomiske sentrum står den for om lag 1/3 av all industri i landet.

Dar es Salaam er en by med mye trafikk, støy og kriminalitet, og har ikke så mange typiske turistseverdigheter. Det er likevel en spennende by med fargerike markeder, musikk, strender og det indiske hav.

Gjeld for

Vernepleie og sosialt arbeid

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

For å kunne ha praksis i Tanzania må du ha studentvisum. Dette kjøper man via Tanzanias ambassade i Stockholm.

Språk

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med pasienter. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Studieavgift

Kostnad for praksis ved MNH er veiledningsgodtgjørelse på USD 50 per uke per student, registreringsavgift på USD 100 i tillegg til kjøp av visum.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling til MNH i praksisperioden i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i MNH.