Hopp til innhald

University College Ghent (HoGent)

Med 13 fakulteter og 16 000 elever er Hogeschool Gent i dag den største høyskolen i Flandern.

Gjeld for

Studiested Bergen og Stord.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Alle ordinære kurs ved Hogeschool Gent undervises på flamsk. Det tilbys også en pakke av engelskspråklige kurs for utvekslingsstudenter. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk/flamsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Belgia i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, dersom du kan dokumentere at deler av studiet går på flamsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Studenter som tar kroppsøving kan reise på utveksling til Gent. Det faglige opplegget må klareres med kontaktperson på studieprogrammet før utveksling er mulig. Høstsemesteret går fra ca. midten av september til slutten av januar.

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Studenter som tar kroppsøving kan reise på utveksling til Gent. Det faglige opplegget må klareres med kontaktperson på studieprogrammet før utveksling er mulig. Høstsemesteret går fra ca. midten av september til slutten av januar.