Hopp til innhald

University of Salamanca

University of Salamanca ble etablert i 1134 og har i dag litt over 25 000 studenter, inkludert rundt 9000 internasjonale studenter.

Salamanca er et godt utgangspunkt for å utforske den iberiske halvøy. Byen ligger to timer vest for Madrid og kun en time fra grensa til Portugal.

Gamlebyen i Salamanca er på UNESCOs liste over verdensarvsteder og er en av de viktigste universitetsbyene i Spania. Det er derfor et livlig internasjonalt studentmiljø i byen.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Studentene bør kunne beherske spansk for å følge ordinær undervisning, og språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 i spansk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på spansk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Spania i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sosialt arbeid

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Salamanca i praksisperioden i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Ph.d-studenter avtaler nærmere opphold med sin faglige veileder og faglig kontaktperson ved partnerinstitusjonen. Du kan ta oppholdet når som helst i løpet av stipendiatperioden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.

PhD in Responsible Innovation and Regional Development

Hvis du tar doktorgrad i Ansvarlig innovasjon og regional utvikling kan du reise på utveksling i løpet av stipendiatperioden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.