Hopp til innhald

FH Campus Wien University of Applied Sciences

FH Campus Wien har ca. 6000 studenter og er ett av Østerrikes største tekniske universiteter. Skolen ligger i Wien og ble stiftet i 2001 som resultat av fusjonen mellom tre tekniske høgskoler. Sommeren 2004 fikk skolen endelig tittelen Fachhochschule (University of Applied Sciences).

Wien er hovedstaden i Østerrike og en av dei ni delstatene i det føderale landet. I mars 2004 hadde byen over 1,6 millionar innbyggere.

Wien er sete for mange internasjonale organisasjoner, som OPEC og IAEA, og er i tillegg den tredje FN-byen i tillegg til Genève og New York. Byen er et viktig transportknutepunkt med fire flyplassar, og er en populær turistby. Elven Donau renner gjennom byen.

Gjeld for

Radiografi.

Praktiske forberedelser

Man må være vaksinert mot hepatit B og ta med vaksinasjonskort til Wien.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

De fleste ordinære kurs går på tysk, men moduler for utvekslingsstudenter går på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på tysk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs. Tar du språkkurs i Østerrike eller Tyskland i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori.

webLink

href

http://www.erasmus-rad-group.org/

linkName

Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group

Bachelor i sjukepleie

Studenter fra campus Bergen kan reise på utveksling til Wien i 6. semester.