Hopp til innhald

Jönköping University

Jönköping University er en svensk, stiftelseseid høgskole i Jönköping. De første studentene ble uteksaminert i 1897, mens selve høgskolen ble stiftet i 1977. Totalt sett har Jönköping University ca. 10 000 studenter, inkludert 900 utenlandske studenter.

Jönköping er Sveriges niende største tettsted med 93 797 innbyggere. Byens historie kan spores tilbake til bronseladeren, og er kjent for sine tre gravhauger fra denne tiden. Byen er kjent som ""fyrstikkbyen"" siden byen var et senter for fyrstikkproduksjon på 1900-tallet - ikke mindre enn 5 fyrstikkfabrikker var i drift på det travleste

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningsspråk er hovedsakelig på svensk, men enkelte kurs er på engelsk. Hvis du skal studere på svensk er det ikke noen spesielle språkkrav hvis du har et skandinavisk språk som morsmål. Skal du studere på engelsk, er språkkravet B2.

Om du skal studere på engelsk må du ta gratis språktest på nettet før du reiser, og du får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen. Skal du ta kurs på svensk trenger du ikke ta språktest

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Ph.d-studenter avtaler nærmere opphold med sin faglige veileder og faglig kontaktperson ved partnerinstitusjonen. Du kan ta oppholdet når som helst i løpet av stipendiatperioden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.