York University

York University er Canadas tredje største universitet med omlag 52 000 studenter fordelt på 11 fakulteter. School of Nursing (under Faculty of Health) tilbyr tre forskjellige bachelorgrader og har i tillegg Master of Science in Nursing. Det planlegges også en PhD.

 

York University ligger i Toronto, som er en av Canadas største byer. Byen ligger på grensen til USA, og i nærheten av Niagara Falls. York International, som er deres internasjonale kontor, vil hjelpe deg med å finne bolig.

Gjeld for

Studiestad Bergen

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har dette må du ta en språktest, f.eks TOEFL eller IELTS.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til Ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved YU på opptil ett semester.

Bachelor i sjukepleie

Dere vil følge undervisning i Collaborative Bachelor of Science in Nursing. Informasjon om hvilke emner dere skal ta vil dere få fra faglig kontaktperson.