Hopp til innhald

York University

York University i Toronto er Canadas tredje største universitet med omlag 52 000 studenter fordelt på 11 fakulteter. York University scorer jevnlig høyt på internasjonale rangeringer og har fokus på forskning av høy kvalitet samt tverrdisiplinær utdanning.

Toronto er Canadas største by. Byen ligger på grensen til USA, i nærheten av Niagara Falls og the Great Lakes. Over 160 språk kan høres i bybildet siden byen har tiltrukket seg folk fra mange bakgrunner gjennom historien. Toronto er kjent for en levende musikkscene, teater, film- og TV-produksjoner. Byen stiller med lag i mange idretter, med ishockey som den kanskje største. Toronto Maple Leafs er en av de eldste klubbene i NHL.

Gjeld for

Sykepleie og ph.d. på helsefag

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Dere vil følge undervisning i Collaborative Bachelor of Science in Nursing. Informasjon om hvilke emner dere skal ta vil dere få fra faglig kontaktperson.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til Ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved YU på opptil ett semester.