Hopp til innhald

University of Murcia

Universitetet i Murcia ble grunnlagt i 1915 og har ca. 35 000 studenter.

Gjeld for

Sykepleie, Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Studentene bør kunne beherske spansk flytende for å følge ordinær undervisning. Skal man ha praksis er det en fordel å kunne en del spansk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på spansk må ta en obligatorisk online språktest. Studenter som har behov for det vil få tilbud om et gratis online språkkurs i regi av Erasmus+. Lånekassen gir også støtte til 4-ukers språkkurs som tas i studielandet i forkant av studiet, dersom du kan dokumentere at deler av studiet går på spansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Dere kan reise på utveksling i praksisperioden i vårsemesteret i 3. studieår. Praksisperioden vil være på 13 uker i perioden februar-mai.