Hopp til innhald

ODISEE University of Applied Sciences

ODISEE er en flamsk høgskole som har campuser i Brussel, Aalst, Gent og Sint-Niklaas. I Brussel ligger campus midt i sentrum, bare noen få minutter unna Grand Place.

Gjeld for

Radiografi, Sykepleie

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

I Brussel er fransk det mest brukte språket, men vanlig undervisningsspråk på ODISEE er flamsk. For å følge kurs på flamsk må du kunne språket flytende. En del kurs som er beregnet for utvekslingsstudenter går på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk/flamsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Belgia i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på flamsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter, i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling ved universitetet – det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori.

webLink

href

http://www.erasmus-rad-group.org/

linkName

Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group

Bachelor i sosialt arbeid

Du kan reise på utveksling i 3 måneder til Odisee i praksisperioden i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i vernepleie

Du kan reise på utveksling i 3 måneder til Odisee i praksisperioden i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i sjukepleie

Studenter fra campus Førde kan reise på utveksling til Odisee. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.