Andrea går mot strømmen for å bli byggingeniør

Interessen for matematikk og ønske om å prøve noe utenom det vanlige gjorde at Andrea valgte byggingeniør i Førde.

Navn: Andrea Håland
Kommer fra: Øystese i Hardanger
Utdanning: Bachelor i byggingeniør
Campus: Førde

Da Andrea skulle velge studiested falt valget på Førde, der flere av venninnene også skulle studere.

- Veldig mange av venninnene mine startet på sykepleiestudiet, men jeg ville prøve noe litt utradisjonelt. Det at Førde tilbyr tresemesterordningen, var med på å avgjøre at jeg valgte å begynne på byggingeniør.

Tresemesterordningen, også kalt TRES, innebærer forkurs i matte og/eller fysikk. Dette er en ordning for deg som mangler disse opptakskravene til ingeniør utdanningene. På denne måten kan du likevel fullføre en bachelor på ordinær tid slik som Andrea.

Andrea trives på byggingeniørstudiet i Førde.

Førdes gode rykte

Valget om å studere i Førde var basert på blant annet de gode ordene hun hadde hørt om Førde som studiested. Siden studiestart har hun også erfart at ryktene stemte godt med hvordan det faktisk er å studere der.

- Siden campus i Førde er så lite, blir man godt kjent både med klassekameratene sine og andre studenter på tvers av studietilbudene. Med små klasser er det tett oppfølging av studenter og god kvalitet på undervisningen. Det er et aktivt studentmiljø med engasjerte studenter. Det er også kort avstand til både idrettshall og treningssenter.

Andrea i kantina sammen med medstudent Oskar.

Variert undervisning med teori og praksis

Noe av det Andrea liker godt med studiet er at det ikke bare er forelesninger. Tvert imot er det lagt opp til en variert studiehverdag med ulike arbeidsmetoder som øker kvaliteten på læringen.

- Det jeg liker best med studiet er at man får variert undervisning med teori og praktiske øvelser. Vi har blant annet vært på feltkurs på Mjølfjell. Vi er mye på lab og vi har en del gruppeoppgaver.

Et godt jobbmarked

Med byggingeniør-utdanning på CV-en, finnes det et mangfold av jobbmuligheter der man kan arbeide med spennende prosjekt i tverrfaglige arbeidsgrupper.

- Når du er utdannet byggingeniør er det gode muligheter for en bra jobb. Det er alltid bruk for ingeniørkunnskap i ulike bedrifter.

Andrea liker å jobbe sammen med andre for å finne de gode løsningene, og hun har store forventninger til arbeidslivet etter at studiene er fullført.  

- Jeg liker å være sosial, så det å jobbe i et stort firma hadde vært kjempekult! Da lærer man mye nytt og man kan samarbeide om å utvikle gode prosjekt.

Andrea trives med å bo i kollektiv sammen med andre medstudenter. 

Høres dette interessant ut? Les mer om bachelor i byggingeniør.