Ønsker å dele musikalske opplevelser med andre

Eivind Rimestad studerte bachelor i Community Arts ved campus Stord. – Jeg lærte mye om verdien av estetikk, spesielt i musikk som var mitt fag, sier den tidligere HVL-studenten.

Navn: Eivind Rimestad
CampusStord
Utdanning:
 Community Arts

– Jeg valgte Community Arts, retning musikk, fordi jeg syntes studiet så spennende ut. Jeg ble interessert i ideen om at alle burde ha tilgang til musikk og å lære om hvordan man formidler musikk til andre. Jeg lærte mye om verdien av estetikk, spesielt i musikk som var mitt fag.

Eivind forteller at det var mye fokus på deltakelse og inkludering, og at han lærte verdien i å prøve seg fram i praksis. Med huskonserter og andre kulturelle aktiviteter fikk han god trening i å stå på scenen. 

Praksis var et høydepunkt 

Eivind vil anbefale dette studiet til alle som vil lære om den estetiske verdien. Også de som vil jobbe med andre mennesker og vil lære om hvordan man skal formidle sitt budskap gjennom estetikk, vil kjenne på nytteverdien av utdanningen. 

- Min største utfordring var både det akademiske, da jeg aldri har vært så skoleflink, og å gi mye av seg selv under musikalske arrangementer. Det er noen ganger skummelt å stå på scenen, eller å ha en helt ny praksis. Da er det ikke alltid like lett å gi og by på seg selv. 

Mange praktiske øvelser, muligheter for konserter og ikke minst lærere som bryr seg om studentene sine, gjorde at Eivind trivdes på studiet og jobbet seg gjennom utfordringene som dukket opp underveis. 

- Jeg lærte også utrolig mye i praksisperioden. Jeg fikk oppleve hvordan musikk kan bli brukt med brukere jeg vanligvis aldri hadde interagert med. Praksis var et høydepunkt under studiet, selv om det også var mye arbeid.  

Lyden av bølger 

Eivind valgte å studere på Stord fordi det var der Community Arts- studiet var. Det var også et bevisst valg med tanke på økonomi. Rent økonomisk var det billigst å bo på studentheimen på Rommetveit, campus Stord.

Han forteller at han har fått et interessant innblikk i kultursektoren på Stord og knyttet sterke bånd til både lærere, praksisveiledere og medstudenter. 

– Det beste var å bo så nærme skolen med lett tilgang til naturen. Jeg savner fortsatt å gå turer i skogen og å høre lyden av bølger, sånt får du ikke i Oslo. 

Veien videre som kunstner 

Da Eivind hadde fullført bachelorgraden på Community Arts, begynte han å studere musikkterapi for å bli musikkterapeut. For han fungerte studiet veldig godt som springbrett til videre studier, og mener det er utrolig mange dører som åpner seg etterpå. 

- Mine ambisjoner involverer mest arbeid med andre mennesker. Jeg har lyst til å kunne dele mine musikalske opplevelser med andre og bidra til økt trivsel og glede. Kunst og innenfor det, musikk, har en unik evne til uttrykkelse som er uvurderlig. 

Høres dette ut som noe for deg? 

Les mer om studiet her: Community Arts