Passer for folk som elsker teknologi og internett

Lorena studerer cyberfysisk nettverksteknologi, og drømmer om å jobbe som nettverksingeniør.

Navn: Lorena-Alina Alexandru
Campus: Bergen
Utdanning: Elektroingeniør

– Jeg valgte å studere elektroingeniør med fordypning i cyberfysisk nettverksteknologi, ​​fordi det er ganske få som arbeider som nettverksingeniører. Jeg bestemte meg for å pushe meg selv og bli en av de få menneskene, sier hun.

Hva gjør en nettverksingeniør?

– Som nettverksingeniør har du ansvar for å sette opp, utvikle og vedlikeholde datanettverk i, eller mellom, organisasjoner, forklarer Lorena. Med en bachelor i elektroingeniør har du mange og varierte jobbmuligheter.

– I tillegg til å kunne bli nettverksingeniør eller programmeringsingeniør, kan du for eksempel jobbe med prosjektering og konfigurasjon av mobilnett, eller med apputvikling og cybersikkerhet.

Fleksibelt studium og gode studierutiner

Lorena synes det beste med å studere cyberfysisk nettverkteknologi er friheten. Hun forteller at studiet er veldig fleksibelt, og at de ikke har noen obligatoriske forelesninger.

–Vi har obligatoriske lab-oppgaver, men vi har fri tilgang til laben, slik at vi kan jobbe med oppgavene når det passer.

Hva lærer dere om på studiet?

– Vi har alle de obligatoriske fagene for elektroingeniørutdannelsene, som matematikk, elektro og programmering. Hvert semester har vi også undervisning relatert til nettverk, og da er det mye teori.

Hva er det mest utfordrende med studiet?

– Så lenge du har gode studierutiner, tror jeg ikke det noe som er vanskelig!

Med interesse for nettverk

21-åringen har alltid visst at hun ville bli ingeniør, men sier at det tok litt tid å finne ut hvilken ingeniørutdanning hun ønsket å ta. Hun forteller at cyberfysisk nettverksteknologi er et studium som passer for folk som elsker teknologi og internett.

– Du bør være interessert i hvordan nettverk fungerer, og gjerne også i konfigurering av rutere/svitsjer.

Selv om hun har over ett år igjen på bachelorgraden, har Lorena allerede begynt å tenke på veien videre.

– Jeg vil veldig gjerne begynne rett i arbeid når jeg er ferdig med bachelorgraden, så jeg tenker definitivt på å begynne å søke jobber når jeg begynner på det tredje studieåret.

Hva liker du best med å studere i Bergen?

– Menneskene! Alle er veldig hyggelige. Jeg liker også at campusen i Bergen er stor, og at du kan møte mange forskjellige mennesker fra ulike studieprogram.

Les mer om bachelor i elektroingeniør og spesialiseringa i cyberfysisk nettverksteknologi.