E-bøker

HVL tilbyr tilgang til e-bøker fra en rekke leverandører.

E-bøker finner du ved å søke i Oria og deretter sortere på e-bøker under Materialtype. Du kan også søke via den enkelte base:

ProQuest Ebook Central

ProQuest Ebook Central gir tilgang til ca. 140 000 faglige e-bøker, de fleste på engelsk.

For å laste ned en bok, velg "Download". Nedlasting til mobile enheter krever at du har gratisprogrammet Adobe Digital Editions. Lånetid varierer fra 1-21 dager, avhengig av den enkelte bok. Når lånetida er ute, forsvinner boka. Bøkene kan også leses online. Det er begrenset mulighet for utskrift.

Springer

SpringerLink gir tilgang til rundt 45 000 akademiske e-bøker fra Springer forlag. Hovedvekten er innen medisin, biomedisin og realfag: ingeniørvirksomhet, informatikk, matematikk, kjemi og fysikk.

Det er ingen restriksjoner på antall nedlastinger eller utskrifter for høgskolen sine brukere. Bøkene kan leses i en standard nettleser eller lastes ned i PDF-format til lesebrett, mobil eller PC/Mac.

Merk deg at via nettsiden til Springer vil alle deres e-bøker være søkbare, mens HVL kun har fullteksttilgang til deler av samlingen.

EBSCO eBook Collection

eBook Collection dekker ulike fag. HVL har tilgang til utvalgte titler.

I EBSCOs eBook Collection har du mulighet for å åpne boka som PDF eller laste den ned til egen PC/Mac/mobil enhet (med inntil én ukes lånetid).

For best lesbarhet anbefales det å laste boka ned. Dette krever at du har gratisprogrammet Adobe Digital Editions og at du oppretter en brukerkonto.

Velger du å lese boka som vanlig PDF, kan det være lurt å sjekke denne veiledningen dersom dokumentet åpnes side for side og ikke som ett dokument.

Basen inneholder bøker fra ulike forlag, så muligheten for utskrift kan variere fra bok til bok. En generell regel er at inntil 60 sider av boka kan skrives ut (eller lagres til en fil du kan beholde).

Cambridge Core

Cambridge Core har tilgang til mer enn 36 000 e-bøker fra Cambridge University Press. Bøkene er tilgjengelig kapittelvis. For å laste ned, klikk på «PDF». For å laste ned en hel bok må en først markere alle kapittel og deretter velge «Download PDF (zip)». Filene blir da lastet ned i en komprimert fil som en deretter må pakkes ut.

Det er ingen restriksjoner på antall nedlastinger eller utskrifter for høgskolen sine brukere. Bøkene kan leses i en standard nettleser eller lastes ned i PDF-format til lesebrett, mobil eller PC/Mac.

Merk: Tilgangen til e-bøkene i Cambridge Core er et prøveprosjekt fram til februar 2021. De mest brukte titlene vil då bli kjøpt inn.

Generelt om e-bøker

Du kan lese e-bøker direkte på nett, eller laste dem ned til PC/Mac eller mobile enheter og lese dem offline. En nedlastet e-bok er tilgjengelig i en avgrenset periode, som et vanlig boklån.

E-bøkene kan som regel leses av flere samtidig, men det finnes også enbrukerversjoner. Hvis du ikke kommer inn på e-boka du vil låne, kan den allerede være i bruk. Prøv da igjen senere.

Sjekk gjerne med biblioteket om mulighet for å finne ønskede titler i elektronisk versjon. Tittelen du ønsker, kan være tilgjengelig selv om du ikke finner den i noen av basene.


Spørsmål om e-bøker?

Biblioteket hjelper deg gjerne, både med å finne titler og å bistå med teknisk hjelp.

Spør oss om e-bøker