Signe 82 år

Hei. Jeg er 82 år gammel, og har vært enke i fem år nå. Siste årene har jeg fått tilsyn og hjelp til medisinering av hjemmesykepleien hver formiddag, men det har vært et økende behov for bistand siste tiden.

Nå skal jeg flytte fra en stor enebolig noen kilometer fra sentrum i bygda til en lettstelt leilighet med smarthusteknologi.

Det skal bli godt, for etter at mannen min døde har jeg vært avhengig av drosje eller buss for å kunne gå på møter i Sanitetsforeningen eller Sjømannskirken. Tidligere hadde jeg flere venner i nabolaget, men de har gått bort. Heldigvis har jeg hatt trygghetsalarm, og får hjelp til alt av praktiske tjenester. Selvfølgelig stiller sønnen min eller barnebarn opp, men det er så mye annet jeg trenger hjelp til, som nettbank og innstilling av TV-kanaler, og jeg ønsker ikke å mase for mye på dem.

Jeg har stort sett vært frisk, men nå har jeg fått påvist diabetes. Heldigvis av type 2 som kan holdes i sjakk med riktig kosthold. Men dermed har jeg også gått mye ned i vekt, og fastlegen mente at jeg hadde tapt 15 kilo siden siste besøk.

Imidlertid er det som bekymrer meg meste er at jeg glemmer ting, også viktige ting som jeg burde ha kontroll på. I tillegg til er jeg blitt mer ustø, og har falt flere ganger siste ukene. Det er dermed mye jeg kjenner jeg trenger bistand med, som jeg håper dere på E-helsearena på Alrek helseklynge kan hjelpe meg med!