Professor

Bodil Bjørndal

Arbeids- og kompetanseområde

Eg har arbeidd ved Høgskulen på Vestlandet sidan 2019, og underviser i bachlor i folkehelsearbeid med fokus på kosthald, og i mat og helse på grunnskulelærarutdanninga. Korleis skulemåltid kan verke inn på ernæring og sosial utjamning er eit av mine hovudforskningsområder, og eg er også med i ein studie som ser på læring og elevmedverknad i mat- og helsefaget i grunnskulen. Eg har tidlegare arbeidd innan ernæring tilknytta Universitetet i Bergen/Senter for Ernæring, der forskninga mi hadde hovudvekt på korleis ulike protein- og feittkjelder verkar inn på overvekt og risikofaktorar for hjarte- og karsjukdom. 



Underviser i

  • Grunnskulelærarutdanninga: Mat og helse
  • Bachelor i folkehelse med vekt på fysisk aktivitet og kosthold


Forskar på

  • Skulemåltidsordningar for 1. - 4. trinn (SMO1-4) - Evaluering av måltidsorganisering og effekt på kosthald og måltidstrivsel
  • Learning Outcome and Transferability of Achieved Skills in the food and health subject (LOTAS)
  • Evaluering av gratis skolefrukostordningar i Vestland fylkeskommune 
  • Evaluering av skulemåltid i Trøndelag og Vestland - Har ein tilrettelagt skulelunsj betydning for ungdomsskuleelevar sin helse og trivsel?


Forskargrupper

Underviser i
  • FHA1112, Bacheloroppgåve, 25/26
  • FHA112, Introduksjon til folkehelsearbeid, 25/26
  • FHA318, Basics in nutrition and health, 25/26
  • FHA518, Arenaer for kostholdsarbeid, 25/26
  • FHA912, Kosthaldsarbeid i samfunnet, 25/26, emneansvarlig
  • IDF301, Kosthald og ernæring, 25/26
  • MGUMH401, Mat og helse 2, emne 2 - Helsefremjande kosthald og forskningsarbeid, 25/26, emneansvarlig