Førsteamanuensis

Eli Kristin Aadland

Arbeids- og kompetanseområde

Utdannet faglærer og hovedfagskandidat i ernæring, helse- og miljøfag fra Stabekk høgskole/Høgskolen i Akershus. Doktorgradsarbeid innen helseeffekter av mager sjømat.

Underviser i
  • Grunnskolelæreutdanning: Mat og helse
  • Videreutdanning mat og helse
Forskar på
  • Mat og måltider i skole og barnehage
  • Skolefaget mat og helse
  • Uteskole som arbeidsmetode i skolen
  • Praktiske og estetiske fag i skole og lærerutdanning
  • Sjømat i danning og didaktikk
Forskargrupper

Utvalde publikasjonar

  • Lesson signature in food and health education

    Aadland, Eli Kristin, Wergedahl, Hege (2022)
  • Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn

    Helland, Merete Hagen, Aadland, Eli Kristin, Ask, Anne Merete Selvik, Sandvik, Camilla (2021)
  • Children’s Food Choices during Kindergarten Meals

    Wergedahl, Hege, Fossgard, Eldbjørg, Aadland, Eli Kristin, Holthe, Asle (2021)
  • The Challenge of Teaching Food and Health in the First Four Years of Primary School in Norway

    Ask, Anne Merete Selvik, Aarek, Ingebjørg, Helland, Merete Hagen, Sandvik, Camilla, Aadland, Eli Kristin (2020)
  • De praktiske og estetiske fagene i skole og lærerutdanning – historisk konseptualisering

    Borgen, Jorunn Spord, Hallås, Bjørg Oddrun, Seland, Eli Heldaas, Aadland, Eli Kristin, Vindenes, Njål (2020)