Evaluering av skolemåltid i Trøndelag og Vestland - Har en tilrettelagt skolelunsj noen betydning for elevenes helse og trivsel?

Prosjekteigar

Høgskulen på Vestlandet

Prosjekttype

Oppdragsprosjekt

Prosjektperiode

Februar 2020 - Desember 2021

Prosjektsamandrag

Prosjektet Skolemåltid i Trøndelag har som målsetning å bidra til å sikre at barn og unge får sunn og næringsrik mat i løpet av skoledagen. Det kan gi bedre læringsmiljø, bedre helse og føre til sosial utjevning i helse blant barn og unge.  - Et overordnet mål for skolemåltidsprosjektet er å utvikle en modell for skolemåltid ved barne- og ungdomsskoler som kan anvendes ved alle skoler. Prosjektansvarlig for utprøving av skolemåltid ved utvalgte skoler er Fylkesmannen i Trøndelag. Satsingen er et samarbeid mellom Fylkesmannens tre fagavdelinger innen landbruk, oppvekst- og velferd og helse og omsorg. Høgskulen på Vestlandet gjennomfører eit evaluering av denne satsningen for å se på effektene av et gratis skolemåltid på helse, kosthold og trivsel. Det vil også være viktig å trekke erfaringer fra prosjektet og identifisere praktiske utfordringer ved å innføre et felles skolemåltid. Evalueringen er lagt opp etter samme mal som ProMeal - Prospects for Promoting Health and Performance by School Meals in Nordic Countries (2013-14).