Erfaringer med rehabiliteringsforløp for eldre personer som har gjennomgått hoftebrudd

Prosjekteigar

Høgskulen på Vestlandet

Prosjektperiode

November 2015 - Desember 2016

Prosjektsamandrag

Formålet med studien er å få økt innsikt i fysioterapeuters erfaringer knytt til behandlinga av pasientar med hoftebrydd, samt i tidligere pasienters erfaringer med deres rehabiliteringsforløp etter hoftebrudd. Dette vil kunne gi en økt forståelse av behandlingsforløpet som eldre voksne gjennomgår samt gi innsikt i begrensninger og muligheter som oppleves på ulike tidspunkt i forløpet og i ulike ledd av fysioterapi-, ergoterapi og helsetjenesten generelt.

Problemstillingene vil være:

- Hvordan erfarer fysioterapeuter, ergoterapeuter og tidligere brukere av helsetjenester etter et hoftebrudd, ulike deler av behandlingskjeden og rehabiliteringsforløpet og i ulike deler/ på ulike nivåer av helsevesen? (spesialist- og kommunehelsetjenesten)

Metode

Helsearbeidere vil rekrutteres som frivillige informanter med erfaring fra ulike nivåer i spesialist- og kommunehelsetjenesten, og fra ulike institusjoner og kommuner, for å tilføre et komparativt grunnlag (som by- og land, sentrale og mindre sentrale steder etc.).

Tidligere brukere av helsetjenesten vil rekrutteres på frivillig grunnlag i rukerforeninger som Osteoporose foreningen eller Ryggforeningen, hvor det kan være et visst antall personer med erfaring fra helsevesen etter hoftebrudd.

Datainnsamleren, i dette tilfelle master (1)- og bachelorstudenter (2) vil kontakte arbeidsgivere/ avdelingsledere for de ulike potensielle informanter, for å forklare prosjektet og be om godkjenning.

Utvalg:

15-20 personer vil utgjøre informantutvalget, avhengig av metoden brukt og antall rekruterte informanter (dybdeintervju eller fokusgruppe diskusjon)