Hopp til innhald

University of the Balearic Islands, Palma Mallorca

Universitat de les Illes Balears er et statlig universitet i Palma, Mallorca, grunnlagt i 1978. Universitetet har 19 000 studenter og er en av topp 5 spanske universiteteter innen innovasjon og teknologisk utvikling. Campus kan bl.a. by på et flott idrettsanlegg. Balearene, øygruppen der Palma er administrasjonssenter, er en av de mest populære turistattraksjonene i Middelhavet og kan by på et herlig klima, historiske severdigheter, kunst, musikk og gastronomi.

Gjeld for

Fysioterapi, Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

I Palma snakker de hovedsakelig katalansk og spansk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er A2 i spansk på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk, spansk eller andre store språk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Skal du studere i utlandet på et annet undervisningsspråk enn engelsk, kan du få støtte av Lånekassen til et forberedende språkkurs. Som hovedregel må du ta kurset i det landet du skal studere, og du må ha 15 timer undervisning per uke. Se Lånekassens nettsider for mer informasjon.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.