Ghent University

Universitetet i Gent er et av de største universitetene i Belgia, med mer enn 40 000 studenter og 9000 ansatte. Universitetet skårer høyt i internasjonale rankinger for universitet og har i flere år stått blant de hundre beste universitetene i verden.

Gjeld for

Fysioterapi (Bachelor og master)

Språk

Språkkravet (engelsk) for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og det er mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten du får fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master i klinisk fysioterapi

Dersom du tar Master i klinisk fysioterapi er det mulig å dra til Ghent for å ta emner eller i forbindelse med masteroppgaven. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon om dette.