Hopp til innhald

Tampere University of Applied Sciences

Tampere University of Applied Sciences ble grunnlagt i 1996. Det har campuser i Tampere, Ikaalinen, Mänttä-Vilppula og Virrat og har om lag 9500 studenter. Hovedcampusen ligger i Tampere, tre kilometer fra bysentrum.

Byen Tampere ligger i området Pirkanmaa i sør-Finland. Byen er, med sine 230 000 innbyggere den mest folkerike innlandsbyen i Norden.

Gjeld for

Studiested Bergen

Praktiske forberedelser

Dere må ta med dere vaksinasjonsbevis eller annen dokumentasjon på at dere er immune mot meslinger, kusma, røde hunder og vannkopper. Dere er også anbefalt å ta vaksine mot stivkrampe, difteri og hepatitt B får dere har praksis.

1 uke før ankomst til Tampere må dere sende MRSA-test til universitetet. Testen kan ikke være mer enn 30 dager gammel.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori.

Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group