Hopp til innhald

Aalborg University

Aalborg Universitet (AAU) ble opprettet i 1974 og har ca. 21 600 studenter. Hovedcampus ligger i Aalborg, men institusjonen har også mindre campuser i Esbjerg og København.

Gjeld for

Landmåling, master i areal og eiendom, bachelor i idrettsfag, bachelor i frisluftsliv.

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester av bachelorutdanningen må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge bør du derfor velge å reise på utveksling tidligere i studieløpet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Ordinært undervisningsspråk er dansk, men det tilbys også enkelte moduler på engelsk. Det kreves ingen spesiell språktest dersom du skal følge undervisning på dansk. For undervisning på engelsk er kravet C1. Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Studieavgift

Studenter fra LEIE og EIE-MA kan dra til Aalvorg som Erasmus-studenter. Som Erasmus-student betaler du ingen studieavgift ved denne institusjonen, tvert imot får du et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Studenter fra bachelorutdanningene i idrettsfag og friluftsliv betaler heller ikke skolepenger, men vil ikke få Erasmus-støtte. Du kan derimot søke om Nordplus-stipend.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master i areal og eigedom

Du har mulighet til å ha et studieopphold ved Aalborgs Universitet, vanligvis i 3. semester.

Bachelor i landmåling og eigedomsdesign

Du kan reise på utveksling til Aalborg i 5. eller 6. semester.