Hopp til innhald

University of Hradec Králové

University of Hradec Králové ble stifttet i 2000. men var tidligere kjent under navnet University College of Education. Institusjonen hadde eksistert under det gamle navnet siden 1959. Skolen har 8500 studenter og er en av de viktigste utdannings- og forskningsinstitusjonene i regionen.

Hradec Králové (tysk Königgrätz) er en by i Böhmen i Tsjekkia. Byen ligger ved elven Elbe, og økonomien i byen er basert på næringsmiddelindustri, fotokjemi og elektronikk-industri. Byen er også kjent for å være hjemstedet til pianomerket PETROF. Hradec Králové er en av de elste bosetningene i Tsjekkia. Festningen stod oppført allerede i 1062 og katedralen er fra 1303. I dag har byen ca 95 000 innbyggere.

Gjeld for

Dataingeniør.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, data

Du kan reise på utveksling til UHK i 5. eller 6. semester av utdanningen din.