Hopp til innhald

University of Akureyri

UNAK er et av verdens nordligste universitet. Det ligger helt nord på Island i den lille byen Akureyri, innerst i fjorden Eyjafjörður. Her bor det om lag 18.000 mennesker, men det er godt besøkt av turister og fikk førsteplassen i Lonely Planet's best places i 2015. Selv om byen bare ligger 50 km sør for polarsirkelen har Akureyri over 900 soltimer i året, noe som er mer enn hovedstaden Reykjavík.

Gjeld for

Master i klinisk sykepleie, diabetes.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master i klinisk sjukepleie - Diabetessjukepleie

Spesialiseringen i diabetes har samarbeidsavtale med University of Akureyri (UNAK) på Island. Du kan søke om å få ta deler av masteroppgaven ved dette universitetet i tett samarbeid med veileder på HVL og ved UNAK. Masteroppgaven vil være tilknyttet et felles forskningsprosjekt mellom fagpersoner ved HVL og UNAK. Innlevering og endelig eksamen vil skje ved HVL.