Hopp til innhald

VIVES University of Applied Sciences

VIVES University College har ca. 13 000 studenter og har campuser i Kortijik, Roeselare, Tielt, Torhout, Brugge og Oostende i Vest-Flandern.

Gjeld for

Ergoterapi og Byggfag

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ergoterapi

Dere kan reise på utveksling i praksisperiodene i 4. eller 5. semester. Det kan også tilrettelegges for at dere er ute i et helt semester, fortrinnsvis i 4. semester.

Bachelor i ingeniørfag, bygg

Du kan reise på utveksling i 6. semester og skrive bacheloroppgaven der. Det er også mulig å være på utveksling hele semesteret, dvs. ta kurs i tillegg til bacheloroppgaven. VIVES tilbyr noen kurs på engelsk for innkommende studenter, se her: https://www.vives.be/nl/international/programmes. Høstsemesteret går fra slutten av september til midten av januar, mens vårsemesteret går fra januar til slutten av juni. Utveksling anbefales derfor i vårsemesteret eller i hele det akademiske året.