Hopp til innhald

University of Extremadura (UEX)

University of Extremadura ble stiftet i 1973 og har i dag mer enn 24 000 studenter som studerer en av deres 64 bachelorgrader og 32 mastergrader. Universitetet har fire campuser: Badajoz, Cáceres, Mérida og Plasencia. Universitetet har blitt klassifisert som et International Excellence Campus av det spanske kunnskapsdepartementet.

Extremadura ligger på grensa til Portugal og er kjent for sine vakre naturområder inkludert et naturreservat. Spansk historie er godt synlig i regionen blant annet gjennom spennende arkitektur fra maurertiden på 700-tallet og historie fra borgerkrigen. Regionen har variert temperatur slik at sesongene er tydelige.

Gjeld for

Studiested Bergen

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge bør du derfor velge å reise på utveksling tidligere i studieløpet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

University of Extremadura tilbyr fag på spansk og engelsk.

Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages) i det språket du skal studere på. Erasmus-studenter som skal studere på spansk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs. Selv om du skal studere på engelsk har du mulighet til å få språkkurs i lokalspråket, spansk.

Tar du språkkurs i Spania i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, dersom du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på spansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, data

Det er mulig å reise på utveksling til Extremadura i 5. eller 6. semester. Det finnes kurspakker på 30 studiepoeng begge semestre. Snakk med faglig kontaktperson for studieprogrammet ditt for mer informasjon. Høstsemesteret går fra september til januar og vårsemesteret går fra januar til juni.

Utvekslingen foregår til campus Caceres