Hopp til innhald

University of Ljubljana

Universitetet i Ljubljana har tradisjoner tilbake til 1595, og er et av de største universitetene i Europa. Universitetet har kampus både i sentrum og utenfor byen. Universitetet ligger i byen Ljubljana som er landets hovedstad og har 63 000 studenter og om lag 4000 forelesere. Ljubljana ligger omtrent midt i landet, og har omkring 300 000 innbyggere. Det store antallet studenter setter sitt preg på bybildet.

Gjeld for

Lærer, sykepleie, ingeniør, radiografi

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i areal og eigedom

Dere har anledning til å reise på utveksling til University of Ljubljana.

Bachelor i landmåling og eigedomsdesign

Dere har mulighet til å arbeide med bacheloroppgaven i 6. semester på University of Ljubljana, eller ta emner tilsvarende 30 studiepoeng i 5. semester.

Bachelor i ingeniørfag, bygg

Dere har anledning til å reise på utveksling til University of Ljubljana.

glu

Dere har anledning til å reise på utveksling til University of Ljubljana

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group

Dere må være vaksinert mot hepatitt B, tuberkulose og røde hunder. Ta med vaksinasjonskort til Ljubljana.

Bachelor - barnehagelærarutdanning

Du kan reise til Ljubljana i løpet av 3. studieår.