Hopp til innhald

Higher Education Institution of the Province of Liege

Haute Ecole de Liège har litt over 8500 studenter og studiene som tilbys er lokalisert på flere forskjellige steder. Liège er en levende studentby med mange kulturelle tilbud som konserter, teater, museum og festivaler i tillegg til flere nasjonalparker og muligheter for utendørs sport. Belgia er blant annet kjent for sjokolade og øl. Landet ligger midt i Europa og det er kort vei til andre reismål.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon, Bachelor i reiselivsledelse

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, men det er en fordel å kunne fransk også. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. INT-ADM informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Liege i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Du kan reise på utveksling ti Liège i 5. semester.