Hopp til innhald

IDRAC Business School (AIPF)

IDRAC har 7 forskjellige campus rundt om i Frankrike, og totalt 4000 studenter. HVL-studenter kan ta fag på engelsk ved campus Lyon eller Montpellier. Lyon er den 2. største universitetsbyen i Frankrike, med ca. 135 000 studenter. Dette preger selvsagt byen, og det kulturelle tilbudet er stort med blant annet en stor lysfestival i desember. Montpellier ligger ved Middelhavet og selv om det er en gammel by er det en populær studentby med mange internasjonale studenter.

Gjeld for

Økonomi og administrasjon, alle campus.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. INT-ADM informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til IDRAC i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Studerer du reiseliv kan du reise på utvekling til IDRAC i 5. semester. Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.