Hopp til innhald

University of Applied Sciences Emden/Leer

Emden/Leer University of Applied Sciences er en moderne høgskole med campus i byene Emden og Leer. Det er ca. 3500 studenter ved institusjonen. Byene Emden og Leer ligger til elven Ems, nord i Tyskland, på grensen mot Nederland. I Emden og Leer er shipping og bil- og båtproduksjon viktige industrier. Emden har en av europas viktigste havner for transport av biler mens rundt 20% av den tyske handelsflåten holder til i Leer.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, men det kan være mulig å ta emner på tysk dersom du ønsker det.

Kan du dokumentere at delar av studiet vert undervist på tysk, kan du få stønad frå Lånekassen til eit 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret. University of Applied Sciences Emden/Leer tilbyr tilbyr ett 40 timers tyskkurs i forkant av hvert semester for de som ønsker det.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før dei reiser, og får tilgang til eit språkkurs gjennom denne tenesta. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg før testen.

Studieavgift

Du betaler ikkje skulepengar ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte frå Lånekassen. Frå Lånekassen vil du få same støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Bachelor i ingeniør, maskin, Haugesund

Hvis du studerer ingeniørfag i maskin kan du reise på utveksling til Emden i 5. semester

Bachelor i nautikk

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Emden i 5. semester.

Bachelor i nautikk Y-veg

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Emden i 5. semester.

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.