University of Applied Sciences Emden/Leer

Emden/Leer University of Applied Sciences er en moderne høgskole med campus i byene Emden og Leer. Det er ca. 3500 studenter ved institusjonen. Byene Emden og Leer ligger til elven Ems, nord i Tyskland, på grensen mot Nederland. I Emden og Leer er shipping og bil- og båtproduksjon viktige industrier. Emden har en av europas viktigste havner for transport av biler mens rundt 20% av den tyske handelsflåten holder til i Leer.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, men det kan være mulig å ta emner på tysk dersom du ønsker det. University of Applied Sciences Emden/Leer tilbyr tilbyr ett 40 timers tyskkurs i forkant av hvert semester for de som ønsker det. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. INT-ADM informerer deg mer i forkant av testen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.