University of Primorska

Universitetet ble grunnlagt i 2003 og består av 5 fakultet/colleges. Faculty of Management ligger i byen Koper. Koper er en gammel by ved Slovenias kystlinje mot Adreaterhavet, hverken langt fra Italia eller Kroatia. Beliggenheten setter sitt preg på klimaet med milde vintre og varme, tørre somre. College of Health Care er i byen Izola, som og ligger langs kysten av Slovenia.

Gjeld for

Kampus Haugesund, kampus Stord og kampus Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

 

Faglig godkjenning

Du må få forhåndsgodkjenning fra faglig internasjonal koordinator på emnene du ønsker å ta. Du skriver kontrakt (Learning Agreement) med HVL som garanterer at emnene blir godkjent i graden din. Ta kontakt med faglig internasjonal koordinator på din avdeling for faglig veiledning.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Primorska i høstsemesteret i 3. studieår.