Hopp til innhald

University of Huelva

Universitetet i Huelva var frem til 1993 en del av Universitetet i Sevilla. Etter at det ble selvstendig universitet har det vokst og utviklet seg. Universitetet har i dag 12.000 studenter. Det har 4 campus, den nyeste og mest moderne er El Carmen, hvor en finner sjukepleieutdanningen.

Huelva er hovedstaden i regionen med samme navn, en av Andalusia-provinsene som grenser til Portugal. Naturen i provinsen er variert, og byen har en rekke aktivitets- og kulturtilbud.

Gjeld for

Bachelor i sykepleie og Bachelor i økonomi og administrasjon.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket for sykepleie- og lærerstudenter er spansk, for økonomi og administrasjonsstudenter er undervisningsspråket en kombinasjon av spansk og engelsk. Det anbefales derfor at du kan spansk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på spansk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Spania i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Huelva i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.