Hopp til innhald

Seinajoki University of Applied Sciences (Seinajoki UAS)

Seinäjoki University of Applied Science ble etablert i 1992. Universitetet ligger idyllisk til langs elven i byen Seinäjoki ca. 50 minutter med fly nord for Helsinki. De har 19 studiepogram på bachelornivå og 7 på masternivå. Det er omkring 5000 studenter ved institusjonen hvorav 10% er internasjonale studenter.

Seinäjoki er en by med fokus på forskning og matproduksjon. Den er sentrum i regionen som består av 27 kommuner med tilsammen 200 000 mennesker. Byen og har flere festivaler om sommeren og et levende kultur- og musikkliv. Det er heller ikke langt til vintersportssentre.

Gjeld for

Sykepleie, øk.adm og maskinfag

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Hvis du studerer sykepleie i Haugesund eller på Stord kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Seinajoki i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.