Seinäjoki Polytechnic

Seinäjoki University of Applied Science ble etablert i 1992. Universitetet ligger idyllisk til langs elven i byen Seinäjoki ca. 50 minutter med fly nord for Helsinki. De har 19 studiepogram på bachelornivå og 7 på masternivå. Det er omkring 5000 studenter ved institusjonen hvorav 10% er internasjonale studenter.

Seinäjoki er en by med fokus på forskning og matproduksjon. Den er sentrum i regionen som består av 27 kommuner med tilsammen 200 000 mennesker. Byen og har flere festivaler om sommeren og et levende kultur- og musikkliv. Det er heller ikke langt til vintersportssentre.

Gjeld for

Studiested Haugesund og Stord

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten du får fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.

Bachelor i sykepleie, Haugesund

Hvis du studerer sykepleie kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.

Bachelor i sykepleie, Stord

Hvis du studerer sykepleie kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.

Bachelor i økonomi og administrasjon

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksing til Seinäjoki i 5. semester.