Hopp til innhald

AP University of Applied Sciences and Arts

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen er resultatet av en sammenslåing av to institusjoner i 2013. Antwerpen ligger i regionen Flandern og er en viktig by for økonomien og kulturlivet i regionen. Antwerpen er en havneby og havnen er en av de største i verden. Høyskolen har 11. 000 studenter fordelt på fire fakultet og 2 kunstskoler.

Antwerpen ligger i i Belgia og har lenge vært en viktig by både økonomisk og kulturelt. Havnen i Antwerpen er en av de største i verden, og i Europa er bare havnen i Rotterdam større. Byen har 480 000 innbyggere.

Gjeld for

Lærerutdanninger, barnehagelærer, kjemi og bioingeniør

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i bioingeniørfag

Du kan ta hovedprosjektet på Artesis i 3 måneder fra midten av mars til midten av juni i 6. semester.

Bachelor i ingeniørfag, kjemi

Du kan reise på utveksling til Artesis i 6. semester for å skrive bacheloroppgave og ta et valgemne.

Bachelor - barnehagelærarutdanning

Du kan dra til Artesis Plantijn i løpet av 3. studieår.