Hopp til innhald

WSB University in Gdansk

I Gdansk har foreleserne erfaring med å undervise på engelsk og å ha internasjonale studenter i klassen. Undervisningen foregår i helgene, fordi de lokale studentene vanligvis jobber utenom studiene. Universitetet er en privateid skole. Campus er lokalisert sentralt i byen.

Gdansk er en hanseatisk by, etablert for 1000 år siden. Den er et akademisk og kulturelt senter i Polen, med sine mange museum, teater og akademiske institusjoner innenfor høyere utdanning. Byen er også populær blant turister og har sandstrender for de som vil slappe av etter lange dager med pensumlesning.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning foregår på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på polsk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Polen i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØKB>Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.