Hopp til innhald

University of Lille Nord de France

IUT A of Lille er et offentlig universitet som ble grunnlagt av spanjoler i 1562, og har totalt 70 000 studenter. Campus befinner seg litt utenfor sentrum av Lille (1 mill innbyggere), i en småby som heter Villeneuve d'Ascq.

Lille ligger helt nord i Frankrike, og du finner 5 andre land innen 30 mils luftlinje fra universitetet. Byen ble erklært som europeisk kulturhovedstad i 2004.

Gjeld for

Maskiningeniør

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning på fransk generelt, og undervisning på engelsk i emner innenfor Business administration. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

IUT A of Lille tilbyr også språkkurs i fransk før og under oppholdet.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten du får fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Lille 1 i 5. semester.