Hopp til innhald

UPC Barcelona Tech - Barcelona School of Nautical Studies

Det polytekniske universitetet i Barcelona ble grunnlagt i 1971 og har ca 30 000 studenter. Hovedcampus er i Barcelona, men de har campus i flere byer rundt Barcelona. UPC tilbyr både bachelorutdanninger, master og doktorgrader.

Barcelona ligger på nordøst-kysten av Spania, ved Middelhavet. Det er den andre største byen i Spania; både i størrelse og befolkning. Byen er blant annet kjent for sin arkitektur og sterke katalanske identitet og du kan nyte lange kvelder med tapas eller en dag på bystranda i tillegg til studiene.

Gjeld for

Bachelor i nautikk (inkludert Y-veg)

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning er hovedsaklig på spansk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Du får informasjon om dette i forkant av språktesten.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Du kan reise på utveksling til Barcelona Tech i 5. semester og ta valgemner.

Bachelor i nautikk Y-veg

Du kan reise på utveksling til Barcelona Tech i 5. semester og ta valgemner.