Hopp til innhald

Vytautas Magnus University

Universitetet, med sine 3550 studenter, har fokus på å utdanne lærere som kan gjøre en god jobb i samfunn i stadig utvikling. tilbyr generell lærerutdanning, lærerutdanning innenfor spesialiserte områder som engelsk og sport og helse, men også andre utdanninger. Universitetet ligger i Vilnius, som er Litauens hovedstad og største by.

Gjeld for

Grunnskolelærer, drama og musikk.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

Du må få forhåndsgodkjenning på emnene du ønsker å ta under utvekslingen fra faglig internasjonal koordinator. Du skriver kontrakt (Learning Agreement) med HVL som garanterer at emnene blir godkjent i graden din. Ta kontakt med faglig internasjonal koordinator på din avdeling for faglig veiledning.

Kva kan du studere?

Grunnskolelærarutdanning 1.-7. trinn

Dere kan reise til Vilnius og ta musikkfag eller drama.


glu5-10

Dere kan reise til Vilnius og ta musikkfag eller drama.