Polytechnic Institute of Santarém

The Polytechnic Institute of Santarém ble stiftet i 1979 som en sammenslåning av tidligere høyskoler og fagskoler. Skolen ligger i byen Santarém i Portugal.

Santarém er en liten by med 61 500 innbyggere i distriktet Santarém i Portugal. Byen kan spore sin historie tilbake til det 2. århundredet f.kr og man regner med at byen ble stiftet av Romerne. Santarém ligger på et platå ved elven Tagus, 65 kilometer nordøst for Lisboa.

Gjeld for

Bachelor i Folkehelsearbeid

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Folkehelsestudenter vil bli tilbudt en pakke på 30 studiepoeng på engelsk. Dersom du ønsker å ta andre fag enn denne pakken, er språkkravet B1 i portugisisk på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Portugal i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet foregår på portugisisk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet

Du kan dra til Santarém i det obligatoriske utvekslingssemesteret i 2. studieår.