Hopp til innhald

Polytechnic Institute of Santarém

The Polytechnic Institute of Santarém ble stiftet i 1979 som en fusjon av tidligere høyskoler og fagskoler.

Den relevante skolen for deg som folkehelsestudent er Sport Sciences, som ligger i Rio Maior, i Santarém-distriktet. Vakre Rio Maior er kjent for sin historie med saltutvinning, og ligger under 100 kilomter fra Portugals hovedstad, Lisboa.

Gjeld for

Bachelor i Folkehelsearbeid

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Folkehelsestudenter vil bli tilbudt en pakke på 30 studiepoeng på engelsk. Dersom du ønsker å ta andre fag enn denne pakken, er språkkravet B1 i portugisisk på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Portugal i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet foregår på portugisisk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthald og fysisk aktivitet

Du kan dra til Santarém i det obligatoriske utvekslingssemesteret i 2. studieår.