University West

University West ligger i hjertet av Trollhättan nær vestkysten i det sørlige Sverige. Universitetet tar imot rundt 200 utvekslingsstudenter årlig og med sitt moderne, åpne preg på campus er veien kort mellom studenter, forelesere og arbeidsliv. University West er anerkjent som Sveriges ledende universitet i praktiseringen av prinsippet arbeidsintegrerende læring, AIL. Kombinasjonen av akademisk kunnskap og praktisk erfaring i arbeidslivet er unik i Trollhättan. Totalt rommer University West 13 600 studenter og tilbyr kurs innenfor blant annet data og IT, økonomi og ledelse, helse, media og en rekke andre fagområder.

 

Få minutter fra campus finner du naturskjønne, grønne omgivelser. Sveriges største innsjø, Vänern, spekatulære fossefall og vandring langs kanalen er populære severdigheter. I Trollhättan kan du besøke SAAB-museet eller utforske den fremvoksende, svenske filmindustrien i området, populært kalt "Trollywood". En drøy halvtimes togtur unna finner du Göteborg, hvor mange studenter velger å besøke trendy kaffebarer eller fornøyelsesparken Liseberg.

Gjeld for

Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningen foregår hovedsakelig på engelsk. Hvis du skal studere på svensk er det ikke noen spesielle språkkrav hvis du har et skandinavisk språk som morsmål. Skal du studere på engelsk, er språkkravet B1.

 

Om du skal studere på engelsk må du ta språktest på nettet før du reiser, og du får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen. Skal du ta kurs på svensk trenger du ikke ta språktest.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

PhD in Responsible Innovation and Regional Development

Hvis du tar doktorgrad i Ansvarlig innovasjon og regional utvikling kan du reise hit på utveksling i 3-6 måneder. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.