Hopp til innhald

ISMA University

ISMA ligger i Latvias hovedstad, Riga. Universitetet er ganske nytt, det ble grunnlagt på midten av 90-tallet. Riga er spesielt kjent for sin jugendstilbebyggelse som utgjør en stor andel av sentrumsområdet. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Studerer du ved ISMA, kan du når som helst rusle en tur i gamlebyen, som er omgitt av bykanalen (opprinnelig en vollgrav) og ta del i det rike kulturlivet byen har å by på. Det er også gode togforbindelser til både slott, aktivitetsområder og strender.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon, Bachelor i natur og opplevelsesbasert reiseliv

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, men det finnes også kurs som går på både Latvisk og Russisk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser og det kan i noen tilfeller være mulig å få et språkkurs i Latvisk gjennom Erasmus+. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØKB>Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til ISMA i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Hvis du studerer reiseliv kan du dra på utveksling til ISMA i 5. semester. Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.